OVK-besiktning Skåne

RING OSS - 044-140 85 81

OVK-besiktning

ovk besiktning i skåne

Av oss kan du få noggrann OVK-besiktning i Skåne där vi går vi genom hela fastighetens ventilationssystem. Alla byggnader skall enligt svensk lag OVK-besiktigas antingen vart tredje eller sjätte år och det är berörd kommun som är tillsynsmyndighet som kontrollerar att OVK-besiktning är utförd enligt rätt intervall.

Det är också till kommunen som ett OVK-protokoll skickas efter varje utförd OVK-besiktning. Även våra kunder får samma protokoll så att de får full insyn i vad vi upptäcker gällande deras ventilation.

BYGGNADER OCH TYPER AV VENTILATIONSSYSTEM INTERVALL

Förskolor, skolor, vårdlokaler och andra typer av byggnader. Oavsett typ av ventilationssystem – 3 år
Flerbostadshus, kontorsbyggnader samt personalutrymmen och kontor i industribyggnader och likande. FT- och FTX-ventilationssystem – 3 år
Flerbostadshus, kontorsbyggnader samt personalutrymmen och kontor i industribyggnader och likande. S-, F- och FX-ventilationssystem – 6 år
En- och tvåfamiljshus med FX-, FT- och FTX-ventilationssystem. Endast en första installationsbesikning innan systemet tas i bruk – ingen återkommande besiktning.

OVK-besiktning i hela Skåne

Vi erbjuder OVK-besiktning i samtliga skånska städer och kommuner. Allt från Hässleholm, Kristianstad, Osby, Östra Göinge, Lund, Ängelholm, Hörby, Eslöv, Tomelilla, Simrishamn, Svalöv, Klippan, Ystad, Helsingborg, Trelleborg, Örkelljunga, Höör, Svedala, Båstad, Skurup, Bromölla, Perstorp till Malmö, Kävlinge, Höganäs, Vellinge, Landskrona, Bjuv, Staffanstorp, Åstorp, Lomma och Burlöv. Här utför vi även gärna åtgärder om er fastighet ej genomgått en OVK-besiktning med godkänt resultat.

Vid OVK-besiktning kontrollerar vi att:

  • Instruktioner för skötsel och drift av ventilationsaggregat finns tillgängliga
  • Ventilationssystemet inte innehåller några föroreningar som genom kanalsystemet kan spridas i fastigheten
  • Ventilationssystemet i övrigt är fungerande och är rätt anpassat för fastigheten
    de funktioner och egenskaper som respektive ventilationssystem har överensstämmer med de föreskrifter och regler som fanns och gällde när ventilationssystemet togs i bruk
  • Vid OVK-besiktning undersöker vi vilka åtgärder som man kan vidta för att energieffektivisera ventilationssystemet utan att det blir ett försämrat inomhusklimat.

Du bestämmer vilka åtgärder du vill göra

Det är alltid du som är vår kund och fastighetsägare som bestämmer vilka åtgärder ni vill göra, men de åtgärder ni bestämmer er för, måste möta de eventuella brister som vi upptäcker. Det vi kan göra är att föreslå åtgärder som leder till bättre luft och en godkänd OVK-besiktning samt att erbjuda service, rensning och injustering av ert ventilationssystem.

Så ta kontakt och anlita oss för en OVK-besiktning i Skåne.

ovk besiktning i skåne

C4 Ventilation AB


Flädervägen 7
291 59 Kristianstad

044-140 85 81

[javascript protected email address]

556546-7015


OVK-besiktning

Energieffektivisering


logo-image

Om Oss

Vi har mer än 20 års erfarenhet i branschen. Du är i trygga händer när du anlitar oss!

Läs mer om oss

Integritetspolicy

Kontakt

C4 Ventilation AB

Org nr: 556546-7015
Flädervägen 7
291 59 Kristianstad
Tel: 044-140 85 81

Hitta hit